سفید شدن ناخنها که به آن leukonychia گفته میشود حالتی است که یک ، چند و یا تمام ناخنها، یک قسمتی از ناخن و یا کل صفحه ناخن رنگ شفاف خود را از دست داده و سفید رنگ گردد.
اکثرا مردم فکر میکنند کمبود کلسیم سبب این حالت میگردد اما سبب حقیقی آن عواملی دیگری میباشد که قرار زیر اند:
۱.ضربه به ریشه ناخن که همانا قسمت هلالی سفید رنگ همراه با التوای ناخن میباشد. اکثرا نزد کسانی که عادتی به جویدن ناخن دارد مصاب این حالت میگردند.
۲. مشکلات فنگسی یا تهاجم فنگس ها به ناخن ( فنگس ها پرازیت های نباتی اند که از کیراتین ناخن ، جلد و مو تغذیه نموده و میتوانند به جلد مو و ناخن تهاجم کنند)
۳. عدم کفایت یا ناکارایی کلیه و جگر
۴. شکل ارثی ( اکثرا در اوایل زندگی آغاز میگردد)
۵. کمبود بیوتین
۶. گرفتن دوا های ضد سرطانی یا کیموتراپی
تداوی سفید شدن ناخن
عوامل که سبب سفید شدن ناخن میگردند باید جستجو ، دریافت و تداوی گردد. در صورت که مریض به جویدن ناخن عادت داشته باشد باید با داکتر عقلی عصبی مشوره صورت گیرد.
همچنان سایر عواملی احتمالی که سبب آسیب به ریشه ناخن میگردد باید شناسایی شده و از آن خوداری گردد.
در حالات مشکوک باید معاینات لابراتواری صورت گیرد تا در صورت مشکلات کلیوی و کبدی موجود باشد شناسایی گردیده و به تداوی آن اقدام گردد.
سفید شدن ناخن با تداوی بزودی از بین نمیرود ولی وقتی عاملی که سبب آن گردیده باشد از بین برود با رشد ناخن سفیدی ناخن هم با مرور زمان به کنار آزاد ناخن نزدیک شده و نهایتا با قطع نمودن ناخن از بین میرود. در صورتیکه سفید شدن ناخن ارثی باشد متاسفانه تداوی آن قناعت بخش نیست.
سوء تغذیه و کمبود بیوتین باید با استفاده از مکمل های که حاوی بیوتین باشند تداوی گردد.
عکس مربوط طفلی است که از سبب جویدن ناخن مصاب سفیدی ناخنها شده بود.