مهمترین فکتوریکه سبب میگردد تا شخص زود تر مصاب علایم پیری جلد گردد عبارت از مواجه شدن زیاد به شعاع آفتاب میباشد که این مواجه شدن میتواند از نظر شغلی باشد یا سرگرمی مانند فعالیت های آببازی، باغداری، سپورت و غیره. مواجه شدن زیاد به شعاع آفتاب سبب میگردد تا چین خوردگی های جلدی و یا به اصطلاح چملکی های جلدی بوجود آمده ضمنآ لکه های قهویی رنگی در روی و دستها ظاهر گردد ،شفافیت جلد ازبین رود و بالاخره جلد خشن گردیده و امراض پیش از سرطانی بوجود آید گاهی هم لکه سفید رنگ کوچک در ساعد بوجود مییاید که بنام لکه های کم رنگ قطره ی یاد میگردد. همچنان شعاع آفتاب سبب افزایش قطر رگ های خون سطح جلد گردیده طوریکه این رگ های خون در سطح جلد قابل دید میباشد.
۱- پاک نگاه داشتن جلد
روی خود را با صابون ملایم بشویید و این کار را حداکثر ۲ بار در روز تکرار کنید. لیف زدن یا شستشوی خشن ضرورت نداشته و بهتر است جلد لطیف روی را با دست بشویید. برای خشک کردن فقط روی پاک را روی جلد فشار داده و از کشیدن خشن آن روی جلد خودداری نمایید. درصورتی که جلد خشک دارید شستن روی صرف با آب پاک کنندن خواهد بود
۲- استراحت کافی استراحت به میزان حداقل ۸ ساعت در طول شب اگر امکان داشته باشد بسیار عالی است.
۳- پرهیز از مواجه شدن به شعاع آفتابپرهیز از آفتاب تا حد ممکن و استفاده منظم از ضد آفتاب که مهمترین عامل در پیشگیری از بروز چملکی هاست. ضد آفتاب باید در منزل هم حداقل ۲ بار در روز استعمال شود.. بهتر است نوع ضد آفتاب را متخصص جلدی تعیین کند. استفاده از عینک آفتابی هم بسیار مفید است، زیرا از جمع شدن چشمها و افتادن چملکی دور آنها ممانعت میکند.
۴- ورزش کردن برای حفظ شادابی و طراوت همه اندامهای بدن از جمله جلد مفید است.
۵- رعایت نمودن رژیم غذایی مناسب و میوه و سبزیجات تازه به مقدار زیاد استفاده کنید. از خوردن چربیهای با منشاء حیوانی تا حد ممکن پرهیز کنید. حبوبات ، شیر بدون چربی، ویتامینهای E – D – C -B complex – A، آبمیوهها، گوشت مرغ و ماهی برای بدن بسیار مفید هستند. .
۶- پرهیز از کم و زیاد کردن وزن بخصوص به طور ناگهانی.
۷- پرهیز از استرس و تنشهای عصبی. تا میتوانید شاد باشید و بخندید.
۸- پرهیز نمودن از عادات و افاده های وجهی که سبب زود پیر شدن جلد میگردد :از ترش کردن و انداختن چملکی به پیشانی و دور چشمها هنگام دقت کردن به چیزی، مطالعه کردن و یا دیدن تلویزیون اجتناب کنید. دقت کنید که این کار گاهی به روی یک عادت درآمده و به صورت غیرارادی انجام میشود.
۹- استفاده از مرطوبکننده یا چربکننده (برحسب نوع جلدتان) در طول روز بخصوص در فصول سرد سال الزامی است. جلدهای خشک زودتر دچار چین و چملکی میشوند. از لوازم آرایش کمتر استفاده کرده و در روی استفاده حتما آنها را در هنگام خوابیدن کاملا از روی جلد پاک کنید.
۱۰-سگرت: بی تردید سگرت برای سلامت جلد نیز ضرر دارد. در واقع کاربن مونوکسید موجود در دود سگرت سرعت فرایند پیری سلولهای جلد را بیشتر میکند. حتی در جوانی ۲۰ ساله که سگرت میکشد خطوط ظریف جلدی را میتوان دید. با گذشت زمان و مصرف بیشتر سگرت بر تعداد و عمق این چملکی ها افزوده میگردد. دود سگرت نه تنها بر قوام جلد تاثیر منفی دارد، رنگ آنرا نیز به هم میریزد. همچنان حرکات لب ها و گونه ها در هنگام کش کردن دود سگرت و دوباره خارج کردن آن در بوجود آوردن چملکی های اطراف لب بسیار رول دارد پس تا دیر نشده سگرت خود را ترک کنید و مانع از پیرتر شدن جلد خود شوید