زیبایی یک رویا نیست اگر مشکلات جلدی زیبایی دارید با ما به تماس شوید!

از ساعت ۹ صبح الی ۶ عصر بعد از ظهر: شفاخانه جلدی زیبایی آروین، دهبوری کابل , 0786005356

مه 25

پیری زودرس جلد وقایه و درمان آن

علایم پیری
پیری پدیده ایست که تمام اعضاء بدن را متآثر میسازد از ضعیفی عمومی بدن تا امراض مختلف قلبی تنفسی، ضغف حافظه….و اما چیزی که از همه نخست ظاهر میگردد علایم پیر ی در جلد و مو میباشد که بحیث یک علامه هشدار پیری توسط آکثریت مردم تلقی میگردد چه سفید شدن مو و ظهور چین و چروک جلدی همه علایم  ظاهری پیری میباشد. علایم پیری در جلد عمومآ بدو گروه تقسیم میگردند علایم پیری تقویمی که در همه اعضاء وجود دیده شده و عبارت از: از بین رفتن خاصیت الاستیکیت جلد  ( هم از سطوح پوشیده و برهنه) که بعد از کش نمودن جلد، جلد به آهستگی دوباره به حالت ابتدایی برمیگردد، پیدایش چین و چروک جلدی و سفید شدن یا خاکستری شدن مو میباشد. علایم دیگر پیری علایم پیری خورشیدی میباشد که صرف نواحی برهنه وجود را( روی ، گردن و دستها )  مصاب میسازد و مربوط به میزان مواجه شدن به شعاع آفتاب بوده و سبب تشدید پیری سنی میگردد و اکثریت مطلق اشخاص بیشتر از پیری خورشدی رنج میبرند تا از پیری تقویمی یا پیری طبیعی زیرا این علایم در نواحی برهنه وجود دیده شده و هرکس متوجه آن میگردد علایم پیری خورشیدی بر علاوه علایم که قبلآ ذکر گردید شامل لکه های جلدی و افزایش درعمق و شدت چین و چروک جلدی ، خشن شدن و درشت شدن جلد، بوجود آمدن لکه های پیری که بیشتر در پشت دستها و روی ظاهر میگردد، امراض قبل از سرطانی و بالاخره سرطانهای جلدی  میباشد در حقیقت پیری خورشیدی  سبب تشدید علایم پیری تقویمی میگردد.
اما چرا این علام نزد بعضی اشخاص زوتر از دیگران ظاهر میگردد؟
  در بوجود امدن پیری زودرس فکتورهای ارثی و محیطی رول دارد  نوع وظیفه، شیوه تغذی ، بنیه شخص ، مزاج و طبیعت شخض و مهمتر از همه مواجه شدن به شعاع آفتاب فکتورهایی میباشد که سبب پیری زود رس جلد میگردد.
مهمترین فکتوریکه سبب میگردد تا شخص زود تر مصاب علایم پیری جلد گردد عبارت از مواجه شدن زیاد به شعاع آفتاب میباشد که این مواجه شدن میتواند از نظر شغلی باشد یا سرگرمی مانند فعالیت های آببازی، باغداری، سپورت و غیره. مواجه شدن زیاد به شعاع آفتاب سبب میگردد تا چین خوردگی های جلدی و یا به اصطلاح چملکی های جلدی بوجود آمده ضمنآ لکه های قهویی رنگی در روی و دستها ظاهر گردد ،شفافیت جلد ازبین رود و بالاخره جلد خشن گردیده و امراض پیش از سرطانی بوجود آید گاهی هم لکه سفید رنگ کوچک در ساعد بوجود مییاید که بنام لکه های کم رنگ قطره ی یاد میگردد. همچنان شعاع آفتاب سبب افزایش قطر رگ های خون سطح جلد گردیده طوریکه این رگ های خون در سطح جلد قابل دید میباشد.
دروظایفی که دقت بیشتر درکار لازم  است و اشخاصی که عادت دارند در هنگام دقت نمودن بیشتر ابرو یشان را پایین بکشند یا بالاببرند که سبب ایجاد چملکی در پیشانی میگردد، وظایف سنگین و پرچنجال وپر مسؤلیت و وظایفی که بیشتر در فضاء باز و تحت نور مستقیم خورشید میباشد. شکی نیست که اخذ غذا متوازن همانند اینکه در سلامت تمام وجود سهیم است در سلامت جلد نیز سهم دارد  بصورت قطعی تثبیت گردیده است که و یتامینهای C و E ، لیکوپن و کارتینوید باشند برعلاوه این که سبب تخفیف در پروسه پیری خورشیدی میگردد سبب تداوی اشکال خفیف پیری آفتابی نیز میگردد اینها بیشتر در میوه ها و سبزیها وجود دارند و بادنجان رومی، تربوز، میوهای گروپ ستروس و آلوبالو  حاوی مقادیر مود مغذی فوق میباشند . پیری زودرس بیشتر به قبال اشخاصی که دارای طبیعت درونگرا و افسرده مییاید  تا اشخاص که زندگی شاد داشته  وخوش  طبع میباشند همچنان گفته میشود که اعتیاد به سگرت نیز سبب تشدید علایم پیری جلد میگردد.
همچنان مواجه شدن طولانی مدت به هوای سر د،باد  وهوای کثیف جلد احتیاج به مراقبت و نگهداری دارد. رعایت یکتعداد اصول ساده در زندگی می‌تواند از بوجود چملکی  و خطوط روی  جلوگیری کرده یا آنرا اقلآ آنرا به تعویق بیاندازدکه قراررذیلاند:                .                         
۱- پاک نگاه داشتن جلد
روی  خود را با صابون ملایم  بشویید و این کار را حداکثر ۲ بار در روز تکرار کنید. لیف زدن یا شستشوی خشن ضرورت نداشته و بهتر است جلد لطیف روی  را با دست بشویید. برای خشک کردن فقط روی پاک را روی جلد فشار داده و از کشیدن خشن آن روی جلد خودداری نمایید. درصورتی که جلد خشک دارید شستن روی صرف با آب پاک کنندن خواهد بود
۲- استراحت کافی‌ استراحت به میزان حداقل ۸ ساعت در طول شب اگر امکان داشته باشد بسیار عالی است.
۳- پرهیز از مواجه شدن به شعاع آفتاب‌پرهیز از آفتاب تا حد ممکن و استفاده منظم از ضد آفتاب که مهمترین عامل در پیشگیری از بروز چملکی ‌هاست. ضد آفتاب باید در منزل هم حداقل ۲ بار در روز استعمال شود.. بهتر است نوع ضد آفتاب را متخصص جلدی تعیین کند. استفاده از عینک آفتابی هم بسیار مفید است، زیرا از جمع شدن چشم‌ها و افتادن چملکی  دور آنها ممانعت می‌کند.
۴- ورزش کردن برای حفظ شادابی و طراوت همه اندام‌های بدن از جمله جلد مفید است.
۵- رعایت نمودن رژیم غذایی مناسب و میوه و سبزیجات تازه به مقدار زیاد استفاده کنید. از خوردن چربی‌های با منشاء حیوانی تا حد ممکن پرهیز کنید. حبوبات ، شیر بدون چربی، ویتامین‌های E – D – C -B complex – A، آبمیوه‌ها، گوشت مرغ و ماهی برای بدن بسیار مفید هستند. .
۶- پرهیز از کم و زیاد کردن وزن بخصوص به طور ناگهانی.
۷- پرهیز از استرس و تنش‌های عصبی. تا می‌توانید شاد باشید و بخندید.

۸- پرهیز نمودن از عادات و افاده های وجهی که سبب زود پیر شدن جلد میگردد :از ترش کردن و انداختن چملکی  به پیشانی و دور چشم‌ها هنگام دقت کردن به چیزی، مطالعه کردن و یا دیدن تلویزیون اجتناب کنید. دقت کنید که این کار گاهی به روی  یک عادت درآمده و به صورت  غیرارادی انجام می‌شود.
۹- استفاده از مرطوب‌کننده یا چرب‌کننده (برحسب نوع جلدتان)‌ در طول روز بخصوص در فصول سرد سال الزامی است. جلد‌های خشک زودتر دچار چین و چملکی  می‌شوند. از لوازم آرایش کمتر استفاده کرده و در روی  استفاده حتما آنها را در هنگام خوابیدن کاملا از روی جلد پاک کنید.
۱۰-سگرت: بی تردید سگرت برای سلامت جلد نیز ضرر دارد. در واقع کاربن مونوکسید  موجود در دود سگرت سرعت فرایند پیری سلولهای جلد را بیشتر می‌کند. حتی در جوانی ۲۰ ساله که سگرت می‌کشد خطوط ظریف جلدی را می‌توان دید. با گذشت زمان و مصرف بیشتر سگرت بر تعداد و عمق این چملکی ها افزوده می‌گردد. دود سگرت نه تنها بر قوام جلد تاثیر منفی دارد، رنگ آنرا نیز به هم می‌ریزد. همچنان حرکات لب ها و گونه ها در  هنگام کش کردن دود سگرت و دوباره خارج کردن آن در بوجود آوردن چملکی های اطراف لب بسیار رول دارد پس تا دیر نشده سگرت خود را ترک کنید و مانع از پیرتر شدن جلد خود شوید

تدا وی
علایم پیری هم قابل تداوی میباشد زیرا طوریکه تذکر یافت علت آن مواجه شدن زیاد به شعاع آفتاب بوده از این سبب اجتناب نمودن از مواجه شدن به شعاع آفتاب و هم استعمال ضد آفتاب به صورت منظم میتواند در و قایه علایم پیری آفتابی تا حدود قابل ملاحظه کمک کننده باشد در تداوی علایم پیری جلد خوشبختانه در این اواخر پیشرفت های بسیاری صورت گرفته است و انواع مختلف تداوی نظر به شدت علایم توصیه میگردد که این تداوی ها قرار ذیل میباشد:
·        ادویه مختلف پیشناد گردیده که دارای نتایج خوب بود این ادویه به اشکال ادویه خوراکی و مرهم های موضعی بوده که هم در وقایه و هم در تداوی علایم پیری آفتابی استعمال شده ولی این ادویه باید در اشکال خفیف مرض استعمال شده و برای  مدت نسبتآ طولانیتری استعال گردد.
·        لایه برداری کیمیاوی : در این طریقه مواد کیمیاوی خاصی در کلینیک توسط داکتر متخصص بالای نواحی مصاب تطبیق گردیده و سبب پوسته ریزی جلد میگردد در نتیجه جلدی که تازه بوجود آمده دارای شفافیت بیشتر بوده همچنان از سبب تنبیه کولاژن تحت جلد چین خوردگی های جلدی نیز تزمیم میگردد که البته این تا ثیر نظر به فیصدی موادی که استعمال میگردد و عمق جلدی که لایه برداری میگردد متفاوت بوده بدین معنی که هرقدر لایه برداری عمیق صورت گیرد نتایج تداوی بهتر بوده و چین و چروک جلدی عمیقتر را اصلاح مینماید اما لایه برداری عمیق بعضا توام با بعضی اختلاطات مانند لکه و ندبه های بعد از لایه برداری بوده و کمتر مورد استفاده قرار میگیرد برعکس لایه برداری سطحی که صرف سبب پوسته ریزی طبقات سطحی جلد میگردد داری عوارض جانبی بسیار کم بوده و لایه برداری های متعدد لازم است تا نتایج مطلوب بدست آید.
·        لیزر درمانی: تکنیک جدید طبی است که جدیدأ انقلاب را در تداوی امراض جلدی و زیبایی ایجاد نموده است که در این تکینیک از نور با طول موج معین استفاده میگردد که این نور توسط نسج خاصی جذب گردد و سبب تخریب آن میگردد که دارای مزایای زیاد بوده و میتوان امراض مختلف را با آن تداوی نمود اما در تداوی علایم پیری نتایج قناعت بخش را به دنبال دارد که بدین منظور از لیزر های نوع CO2 و لیزر های انتنس پلس لایت به بالترتیب اشکال ablative  و به شکل nonablative  استفاده به عمل مییاید که در شکل ابلیاتیف سبب میگردد تا سطح جلد تخریب گردیده و و ترمییم با حجرات جدید و ترمیم کولاژن بیشتر صورت گرفته سبب میگردد تا چین و چروک جلدی از بین برود و در شکل non ablative  تخریب طبقه سطحی جلد صورت نگرفته نور لیزر سبب صدمه به الیاف کولاژن تحت جلد گردیده و ترمیم دوباره با افزایش تولید در نسج کولاژن که رول ارزنده در از بین بردن چروک جلدی دارد میگردد در این طریقه هیچگونه تغیر در سطح جلد بوجود نیامده و مریض میتواند بصورد نارمل به کار و ظیفه ادامه دهد. و حتی گفته میشود که عملیست که میتوان آنرا در هنگام صرف طعام چاشت انجام داده و بعد از جاشت به وظیفه ادامه داد.
·        پر کننده های جلدی که بنام dermafellar یاد میگردد و عبارت از الیاف کولاژن تصفیه شده بوده که در ناحیه زرق گردیده و سبب میگردد تا چین وچروک جلدی ازبین برود که به زودی بعد از زرق تاثیرات آن معلوم گردیده حد اقل تاثیر آن تا شش ماه تا دوسال بوده و متعاقبآ با تولید کلاژن های داخل المنشه بعد از مدت ذکرشده نیز از عمق چروک های جلدی می کاهد.  این ادویه با ید تحت شرایط خاص (حرارت ۵ در جه سانتی گرید) حفظ گردیده و انتقال یابد. و توسط دوکتوران مجرب زرق گردد. چه زرق کم آن سبب میگردد تا بهبودی بمیان نیاید و زرق بیشتر سبب تورم ناحیه زرق شده میگردد.
·        زرق butox نیز سبب از بین رفتن چروک های جلدی میگردد که از سبب افاده های وجهی بمیان میاید مثلآ هنگام خندیدن، دقت نموده، خفه بوده و غیره.
·        رادیوفریکونسی: ماشین جدیدی است که با تولید امواج رادیویی با طول موج معین و تطبیق آن بالای جلد سبب صدمه به انساج کولاژن سبب میگردد تا تولید کولاژن جدید بیشتر صورت گرفته سبب بهبود چین های جلدی گردد.
میکرودر مابریشن: برطرف کننده میکانیکی سطح جلد با ماشین های مخصوص با تنبیه تولید الیاف کولاژن سبب از بین رفتن چملکی های جلدی و لکه های صورت میگردد(برای نخستین بار در افغانستان)
·        تداوی جراحی: در مراحل پیشرفته مرض صورت میگیرد.

آرتان آخری

داکتر محمد عارف عابد متخصص جلدی زیبایی دیپلوم تخصص جلدی در انستیتوت جلدی ( تایلند ) عضو انجمن متخصصین جلدی زیبایی هندوستان

No comments yet.

Add a comment